Jutta Salo

 :: Hahmot

Siirry alas

Jutta Salo Empty Jutta Salo

Viesti kirjoittaja friida lähetetty Pe Marras 18, 2016 5:10 pm

Jutta Salo Tumblr_m7qo8ulKIR1rt3fn2

Jutta Salo

Jutta Johanna Salo (os. Mäkinen) / 20.03.1995, Haapavesi / 21-vuotias / opiskelee lääkäriksi / asuu Helsingissä kaksiossa

Perheeseen kuuluu vanhemmat Risto & Elina, isoveljet Iiro & Eero (27), Mika (25) & Jaakko (22), isosiskot Matilda (26) & Henna (23) & pikkusiskot Katariina (13), Ella (11) & Saara (10) & pikkuveljet Kalle (13) & Leevi (7)

Naimisissa (asumuserossa)


Jutta Salo syntyi vanhoillislestadiolaisen perheen seitsemänneksi lapseksi. Hän oli kuitenkin melko pitkään porukan nuorin, kunnes vasta vuonna 2003 perheeseen syntyi kaksoset Katariina ja Kalle. Sen jälkeen sisaruksia siunaantui vielä kolme, jolloin lapsiluku oli kaksitoista, ja sellaisena se pysyi.

Perheessä oli tiukka kuri, ei meikkiä, ei televisiota. He myös kävivät ahkerasti kirkossa sekä suviseuroilla. Jutta ei kuitenkaan valittanut, sillä hänet oli kasvatettu näin, eikä hän halunnut uhmata vanhempiaan. Hän olikin sisaruksista se kiltein ja näkymättömin. Koulumenestys oli hyvää, valituksia ei tullut, mutta ei myöskään kavereita muualta kuin lestadiolaispiireistä. Kuten arvata saattoi, Jutta sai vaatteet isosiskoiltaan, ja häntä myös hieman pilkattiin niistä. Vaikka koulukavereiden käytös harmittikin, Jutan tukena oli isosiskot, erityisesti Henna, kenestä tuli neidille tärkeä.

Jutalla ei hirveästi omaa aikaa ollut, sillä koulun ja uskonnollisten menojen lisäksi hänen täytyi vahtia nuorempia sisaruksiaan. Vanhemmat menivät nopeasti naimisiin ja alkoivat perustaa omaa perhettä. Kun Jutta saavutti teini-iän, hän ja Henna olivatkin enää Jaakon ja pikkusisarusten lisäksi ainoat, joilla ei ollut omaa perhettä. Tuohon aikaan Henna alkoi käyttäytyä oudosti. Hän ystävystyi lukiossa tyttöjen kanssa jotka meikkasivat ja käyttivät alkoholia. Nainen alkoi kyseenalaistaa perheensä kasvatusta, ja kapinoida. Jutta yritti puhua siskolleen järkeä, sillä oli aluksi ainoa, joka tiesi tämän karkureissuista juopottelemaan. Sisko ei kuitenkaan kuunnellut, ja lopulta vanhemmatkin pääsivät perille Hennan kapinoinnista. Isä rankaisi Hennaa aika rankasti, jopa väkivallalla. Silloin Juttakin kauhistui kuria, mutta ei uskaltanut puolustaa Hennaa.

Pian Henna saikin tarpeekseen ja muutti Ouluun. Hän katkaisi kaikki välit vanhempiinsa ja perheelle Henna oli syntinen, eli yhtä kuin kuollut. Jutta kuitenkin piti salaa yhteyttä siskoonsa, sillä häntäkin alkoi ahdistaa perheen painostava käytös. Jutan elämä oli ennalta päätetty. Hänestä tulisi lääkäri ja hän menisi naimisiin naapurin samanikäisen miehen kanssa. Vaikka Henna yrittikin kannustaa Juttaa vapauteen, oli vanhempien painostus liian vahvaa, ja nuori tyttö meni naimisiin vasta 19-vuotiaana.

Jutta Salo Tumblr_m7qojtdmSS1rt3fn2

Jutta ei kuitenkaan ollut onnellinen, joten lukion jälkeisenä kesänä hänelle avautui elämänsä tilaisuus. Hän pääsi harjoittelijaksi Oulun sairaalaan, seuraamaan lääkärin työtä, sillä ensi syksynä hän aloittaisi lääkärin opinnot. Niinpä aviomies jäi yksin parin kotiin, kun Jutta suuntasi Ouluun. Siellä hän alkoi viihtyä nopeasti Hennan seurassa, eikä aikaakaan kun nuori rouva antoi periksi houkutuksille. Hän huomasi, että musiikki, elokuvat, meikkaaminen ja juhliminen oli hauskaa, ja tajusi mistä kaikesta oli jäänyt paitsi.

Tuolloin Jutta ihastui myös ensimmäistä kertaa oikeasti erääseen Hennan ystävään, ja petti aviomiestään. Vaikka hän tiesi haluavansa pois ankarasta lestadiolaisen elämästä, hänellä oli myös suuria tunnontuskia. Niinpä kun kesä loppui, Jutta alkoi ajatella vanhempiensa oppeja, ja olevansa syntinen sekä likainen. Hänellä oli huono omatunto, jonka vuoksi hän päätti palata kotiin ja alkaa elää kunniallisesti. Henna oli pettynyt, mutta ei saanut Jutan päätä käännettyä. Kun nainen palasi Haapavedelle, hän oli onneton. Hän mietti vain hetkiä Oulussa ja vältteli aviomiehensä seuraa, jota ei edes rakastanut. Lopulta Jutta tajusi, että hänen olisi tehtävä muutos, jos halusi olla onnellinen.

Henna ottikin yllättäen yhteyttä Juttaan ja kertoi muuttavansa Helsinkiin. Hän kysyi siskoaan mukaan, ja Jutta suostui. Vanhemmille ja aviomiehelle kertominen oli hankalaa. Kuten arvata saattoi, vanhemmat haukkuivat Juttaa syntiseksi ja syyttivät Hennaa, joka ajoi pikkusiskonsa synnin tielle. He tekivät selväksi, että jos Jutta lähtisi, he katkaisisivat kaikki välit. Niinpä surullinen Jutta hyvästeli perheensä ja lähti Hennan mukana Helsinkiin.

Nyt naisen avioero on vireillä ja hän elelee yksin eräässä mukavassa kaksiossa. Hän opiskelee yhä lääkäriksi, sillä Jutta tietää ammatin olevan hyväpalkkainen, eikä hän halua heittää opintoja hukkaan. Vapaa-aikansa Jutta viettää ystäviensä sekä Hennan kanssa. Hän nauttii vapaudesta oltuaan ankaran kurin alla niin monta vuotta, joten nainen onkin aika ihmeissään "uudesta maailmasta" johon on päässyt. Ei hän silti alkoholia kuluta kokoajan, koska tulevana lääkärinä tietää ettei se ole hyväksi. Hän kunnioittaa uskontoa, mutta on kuitenkin monista asioista eri mieltä lestadiolaisuuden kanssa, joten seuran kirkoissa ja kokouksissa häntä ei enää näy. Nainen kaipaa myös perhettään kovasti, ja haluaisi olla yhteydessä erityisesti pikkusisaruksiinsa.
Miehiä ei ole ollut hetkeen kuvioissa, sillä Jutalla on jo tarpeeksi avioeron kanssa.

Jutta Salo 1443716008-gigi-kendall-kiss

Ennen Jutta oli luonteeltaan hiljainen ja järkevä. Hän ei halunnut aiheuttaa hämmennystä, eikä draamaa. Hän teki kiltisti kaiken mitä käskettiin, eikä väittänyt vastaan. Kiltti nainen on yhä, mutta uuden elämän myötä omaakin tahtoa on alkanut löytyä. Perheen kasvatuksen kyseenalaistaminen vaati Jutalta paljon, jolla on vieläkin joskus vaikeuksia kertoa ääneen oma mielipiteensä, mutta hän on vahvistumassa siinä.

Jutta on iloinen ja ystävällinen, eikä tykkää riidellä. Hän innostuu helposti asioista, varsinkin koska ei ole kokenut vielä paljoa uudessa elämässään. Uskonnollisen kasvatuksen vuoksi hän kuitenkin pyrkii välttämään liian paheksuttavaa käytöstä, kuten kiroilua tai tappelemista. Häneen on helppo tutustua.

Sen jälkeen kun Henna opetti Jutan meikkaamaan ja pukeutumaan, muodista on tullut hänelle tärkeää. Jutta panostaa pukeutumiseen muotivaatteilla, meikillä ja hiusten laitolla.


Nippelitietoja


- On monen lapsen täti sisarustensa kautta
- Ikävöi kovasti perhettään, mutta kukaan sisaruksista ei saa pitää yhteyttä Juttaan
- Käy salilla Hennan kanssa
- Tykkää lukemisesta
- Osaa puhua saksaa, sillä opiskeli sitä lukiossa


Kuvissa Kendall Jenner
friida
friida
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus

Viestien lukumäärä : 88
Join date : 18.11.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 :: Hahmot

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa