Jesse Tolonen

 :: Hahmot

Siirry alas

Jesse Tolonen Empty Jesse Tolonen

Viesti kirjoittaja friida lähetetty Su Marras 20, 2016 10:27 pm

Jesse Tolonen Thumb_460

Jesse Tolonen


Jesse Christian James Tolonen / 14.12.1993, Dallas, Yhdysvallat / 22-vuotias / jääkiekkomaalivahti (IFK)

Perheeseen kuuluu vanhemmat Tuomo & Michelle & pikkuveli Jonathan (19)

Asuu yksin kaksiossa / Sinkku


Jesse on kuuluisan jääkiekkomaalivahdin Tuomo Tolosen ja hänen amerikkalaisen vaimonsa Michellen esikoinen. Hän syntyi Dallasissa, Yhdysvalloissa, sillä noihin aikoihin pojan isä pelasi NHL-joukkue Dallas Starsissa. Pojalle haluttiin kansainvälinen nimi ja hän tuli osaksi niin suomen, kuin yhdysvaltojen kulttuuria. Hän sai myös pikkuveljen, Jonathanin, jonka kanssa Jesse oli melkoinen kaksikko. Pojat keppostelivat minkä ehtivät, mutta he olivat äitinsä Michellen silmäteriä. Tuomo oli kiireinen uransa takia, mutta silloin kun hänellä oli aikaa, hän opetti pojille jääkiekkoa ja vei heitä peleihin. Niinpä poikienkin rakkaus jääkiekkoon syttyi jo nuorena.

Tuomo oli varakas uransa takia, mutta hemmotteli poikiaan vain jos koulutyöt hoidettiin kunnolla. Se ei aina Jesseltä onnistunut, koska hän oli kiinnostuneempi jääkiekosta. 13-vuotiaana perhe joutui muuttamaan Edmontoniin, Kanadaan, joka olikin otollinen paikka jääkiekon peluulle. Jesse ja Jonathan pelasivat talvet pihalla, kuin myös juniorijoukkueissa. Jesse huomasi olevansa hyvä maalivahti ja alkoi pelata sitä paikkaa.

2010 Tuomo jäi lopulta eläkkeelle, jolloin Toloset muuttivat Suomeen. Se oli Jesselle hankala paikka, sillä Kanadaan jäi koko elämä. Olihan Suomi tuttu lomien takia, mutta Jesse tunsi kuuluvansa enemmän Edmontoniin. Suomeen oli kuitenkin muutettava, sillä isä oli saanut työpaikan Helsingin IFK:n valmennustiimistä. Jonathan sopeutui paremmin, Jesse ei. Hän aloitti lukion ja jatkoi jääkiekkoa, mutta Suomessa asuminen tympi. Nuorukainen näyttikin sen ylimielisyydellä ja töykeällä käytöksellä. Kanadassa hän oli ollut aivan erilainen. Iloinen ja mukava, mutta Suomessa hänestä tuli ylimielinen snobi, joka puhui tahallaan englantia ja kerskaili isänsä saavutuksilla. No, arvata saattoi ettei Jesse ollut erityisemmin pidetty, mutta kuuluisuuden poika kun oli, sai kavereita.

2010-2011 menikin lähinnä Suomeen sopeutuessa ja uuteen joukkueeseen totutellessa. Koska joukkue oli Jessen mielestä täyttä kuraa, hän ei pahemmin panostanut lätkään, vaan biletti lukiotovereiden kanssa. Hetken vaikuttikin siltä että Jessen jääkiekkoura loppuisi ennen kuin alkaisikaan, mutta onneksi isä sai taottua pojalle sen verran järkeä, että NHL jäisi unelmaksi, jos poika ei ottaisi itseään niskasta kiinni. Niinpä Jesse hieman rauhoittui, kirjoitti ylioppilaaksi ja siirtyi ammattilaistasolle. Hänestä oli tullut hyvä maalivahti, minkä myös asiantuntijat alkoivat huomata. Pojallahan olisi mahdollisuuksia vaikka mihin!

Jesse Tolonen Large

Jesse osallistui vuonna 2012 alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin, joissa hänen onnensa kääntyi. NHL-rekrytoijat olivat tulleet katsomaan erityisesti Jesseä, joka kuitenkin loukkaantui vakavasti. Vamma jalassa oli niin laaja, ettei pelaamisesta tullut mitään. Hetken näytti siltä, että jääkiekkoura olisi tässä. Nuorukainen ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan, vaan alkoi kuntouttaa itseään ahkerasti. Se vaati paljon kärsivällisyyttä ja pettynythän Jesse oli, sitä ei voi kieltää. Mutta kuin ihmeen kaupalla jalka alkoi taas toimia ja Jesse pääsi takaisin jäälle.  Hän joutui tekemään paljon töitä päästäkseen muiden tasolle ja siksi hän pelaakin vielä SM-liigassa, koska loukkaantuminen siirsi NHL-unelmaa. Unelma kuitenkin elää edelleen.

Vaikka Jesse yrittääkin pitää yllä terveellistä elämää, treenamalla paljon, viettää hän viikonloput julkisuudesta tuttujen samanikäisten nuorukaisten kanssa yöelämässä. Jesse on ihan mukava tyyppi, joskin hieman ylimielisyyteen syyllistyvä ja toisinaan omissakin oloissa viihtyvä. Kun Jesse treenaa, hän tykkää olla yksin, eikä kaipaa ketään silloin seuraansa. Kavereiden kesken Jesse taas on kova höpöttämään ja viihdyttämään muita. Naisseuraa tietysti Jessellä on ihan hyvin, mutta vakavasti hän ei ole koskaan seurustellut. Hauskaa voi pitää, mutta todellinen ihastus odottaa vielä, Jesse kun ei ihastu helposti.

Nippelitietoja

- 189cm pitkä
- Hallussa ajokortti & auto
- Veljensä Jonathan pelaa AHL-joukkueessa San Josessa
- On Suomen ja Yhdysvaltojen kansalainen

Kuvissa Mantas Armalis
friida
friida
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus

Viestien lukumäärä : 88
Join date : 18.11.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 :: Hahmot

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa